Unieke belevenis die iedereen moet kunnen ervaren!

Mart en Sylvia hebben een simpele maar sterke overtuiging. Zij vinden zichzelf een gewoon gezin en doen dezelfde dingen als ieder ander. Misschien op een ander tempo en aangepast. “Dat is wat wij ieder gezin of persoon met een beperking gunnen. Zowel thuis maar zeker ook het vrije gevoel ervaren als je op vakantie bent. Gewoon onbezorgd op vakantie. Leuke dingen doen en genieten van elkaar, de omgeving en de bergen. Die droom is zo groot en sterk geworden dat we het gewoon gaan doen.’

Soms praten we de hele dag Duits

Mart is projectleider bij Vitens en Sylvia is teamleidster bij een apotheek. Goede banen, fijn huis en drie prachtige kids. Maar de droom is er, het verlangen om het appartementencomplex voor elkaar te krijgen is gigantisch groot. ‘Het is spannend, maar ook supergaaf om dit te doen. Onze meiden reageerden heel leuk op onze plannen. Eigenlijk hebben wij ze vanaf het allereerste begin meegenomen in onze ideeën en gevoelens. Dat hadden wij altijd al gedaan dus nu ook. Wij zijn er van overtuigd dat als je zelf onzeker bent, het juist goed is dat met je kinderen te delen. In de zorg voor Fleur komt dat zo mooi naar voren. Waar wij het soms even niet weten met Fleur, komen onze dochters soms veel verder met haar. Zo mooi om te zien. En ook nu merken we het met onze Oostenrijkplannen. Ze vinden het fantastisch. Soms praten we gewoon een hele dag Duits. En pas vroeg ik aan onze middelste om wat te doen. Toen zei ze ‘Vielleicht!’. Kortom we zijn supertrots op onze drie meiden.

Geen verbazing

Het vertrek naar Oostenrijk zien ze met vertrouwen tegemoet. De intentie is om binnen nu en circa een half jaar te vertrekken richting Oostenrijk. “Toen wij onze collega’s van onze plannen vertelden waren zij niet verbaasd’. Ook daar kregen we positieve reacties van. Ons huis in Nederlands is verkocht. Dat is wel echt spannend, we kunnen niet meer terug.”

Zoektocht het juiste huis in Oostenrijk

In de zomer tokkelen, zwemmen, wandelen, fietsen en raften. In de winter skiën, snowboarden en wandelen. Dan willen Mart en Sylvia ook nog een appartementencomplex dat de Oostenrijkse sfeer uitstraalt met alle gemakken voorzien om een onbezorgde vakantie te hebben. De zoektocht naar hét appartementencomplex dat voldoet aan deze dromen is nog de grootste uitdaging. “We hebben eigenlijk duidelijk voor ogen wat we willen. Bovenal moet het gebied interessant zijn. Oostenrijk staat voor actieve vakanties. Dat is ook wat we willen bieden. Actieve aangepaste vakanties zowel voor in de zomer als in de winter. Dat vraagt nogal wat. Daarnaast willen we ook dat als het nodig is de juiste zorg voorhanden is.

Naast het vinden van de juiste locatie speelt er nog veel meer. Zo zijn we een stichting aan het oprichten, we stoeien nog met een naam, we moeten van alles regelen voor de meiden. Er is nog zoveel te doen!”