Hallo Österreich!

“We zijn een week in Oostenrijk! Het is zo mooi om onze droom nu werkelijkheid te zien worden”. Je kan niet om het enthousiasme en de blijdschap van Mart en Sylvia heen. “De voorbereiding kende een lange aanloop maar nu zijn we er. Eindelijk!”

We stappen even een paar weken terug. Voor de zomerperiode was er mogelijk een pand en was de intentie om midden in de zomervakantie te verhuizen. Hoe is de zomer verlopen? “Een ding kan ik je vertellen als je gaat emigreren; het loopt nooit exact volgens plan”, grapt Mart. “Tijdens ons laatste bezoek was een ander ons net voor bij het huis dat we hadden gezien. We hadden destijds al de keuze gemaakt. We zorgen eerst voor eigen huisvesting en daarna gaan we vanuit Oostenrijk zelf verder met de zoektocht naar een huis waar we de vakantieappartementen van kunnen maken”. Sylvia vult aan: Belangrijk was om eerst stabiliteit voor onze meiden te krijgen. In de zomer verhuizen en daarna starten op de nieuwe school.”

Twee keer afscheid

De zoektocht naar het eigen onderkomen liep een paar weken vertraging op. Mart: “Ook voor ons eigen huis hebben we wel wat eisen. Onze Fleur heeft natuurlijk wat aanpassingen nodig. Uiteindelijk vond onze contactpersoon een mooi huis. Vorige week hebben we de dozen in de aanhangers gezet en zijn we verhuist, vier weken later dan de planning. Het betekende voor onze meiden dat ze nog wel 2,5 week naar school in Nederland moesten. Een beetje vreemd, want daar hadden ze voor de zomervakantie natuurlijk groots afscheid genomen. Het is echt verbazingwekkend hoe veerkrachtig ze zijn”, zegt Mart trots. Sylvia daarover: “Ook dit was geen probleem voor ze, nu kregen ze twee keer aandacht. Qua timing komt het perfect uit, want school in Oostenrijk begint precies als wij er zijn. Ze kunnen dus gelijk instromen op de eerste schooldag.”

Komende week

Afgelopen weken spraken Mart en Sylvia met enkele nieuwe dorpsgenoten. “Iedereen is even enthousiast over onze ideeën. Het advies dat we van een ieder kregen was: kom hier eerst wonen. De rest komt dan vanzelf en gaat vast lukken. We hebben daar dan ook het volste vertrouwen in, dat nu we hier eenmaal zijn dat we ‘hét perfecte huis’ gaan vinden om onze gasten te ontvangen”, aldus Mart.

Eenmaal wonend in Oostenrijk is het voor Mart en Sylvia veel makkelijker om verbindingen te leggen. Mart: “Zo ga ik op korte termijn contact leggen met de skischool hier. Ik ben erg benieuwd of en hoe zij aangepast skiles geven. Naast dat ik zitski-les geef, wil ik eventueel ook regulier skiles kunnen geven. Dan heb ik in Oostenrijk wel mijn Anwärter nodig. Kortom er is genoeg werk te doen komende periode. We gaan ons niet vervelen, dat is een ding dat wél zeker is.